Franse zuurkoolschotel met Pale Ale

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kg zuurkool
  • 33 cl Pale Ale (bijv. Author van Frontaal of ’t IJ Mosaic Pale Ale van ’t IJ)
  • 2 laurierblaadjes
  • 6 jeneverbessen
  • 200 gr gerookt spek in blokjes
  • 350 gr gerookte casselerrib in plakken
  • 1 ambachtelijke rookworst
  • 800 gr aardappels
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Doe de zuurkool in een pan met het bier, de laurierblaadjes en de gekneusde jeneverbessen. Gaar de zuurkool gedurende een uur op laag vuur. Voeg het spek, de casselerrib en de rookworst 20 minuten voor het einde toe. Kook intussen de aardappels gaar. Serveer de zuurkool met het vlees en de aardappelen en drink hierbij een koel glas Pale Ale. De zacht bitter zure smaak van de zuurkool is en aangename afwisseling voor de in water gekookte zuurkool.