Poonfilet met salsa van mango, komkommer, bleekselderij en Brand Session IPA

Type bier: IPA (type Session, lager alcohol percentage dan de meeste IPA’s)

Ingrediënten voor vier personen:

  • 4 rode- of grijze poonfilets, elk 100 gram
  • 1 halve, niet te rijpe mango, geschild en ontpit
  • 1 halve middelgrote komkommer, geschild, zonder zaadlijst
  • 1 kleine bleekselderstengel, draadjes verwijderd
  • 5 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels vers limoen- of citroensap
  • 1 eetlepel fijngeknipte verse koriander blaadjes of verse munt
  • peper uit de molen en zout naar smaak

 

Bereidingswijze:

De poonfilets met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De poonfilets kunnen worden vervangen door zeebaars- of heekfilets. Mango, komkommer en bleekselderij in kleine blokjes snijden. In een mengkom doen en met 2 eetlepels olie en 2 eetlepels vers limoen- of citroensap mengen. Op smaak brengen met peper en zout. De poonfilets gelijkmatig met bloem bestuiven. Drie eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en de filets om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren. De salsa over borden verdelen en de filets erop rangschikken. Met fijngeknipte verse koriander blaadjes of verse munt garneren. Een goed gekoeld glas Brand Session IPA erbij serveren. Dit fruitige en laag alcoholhoudende, verfrissende bier van 3,5 vol% past goed bij de frisse smaak van de salsa in combinatie met de zachte smaak van de poonfilet.

Brand Bierbrouwerij Brouwerijstraat 2 – 10 6321 AG Wijlre (Zuid-Limburg)

Voor rondleidingen en informatie: www.brand.nl

Assortiment van deze brouwerij: Brand Pilsener, Brand Up, Brand Weizen, Brand Lentebock, Brand Dubbelbock, Brand Imperator, Brand Sylvester, Brand Blond (voorheen Brand Zwaar Blond), Brand IPA, Brand Saison, Brand Porter, Brand Session IPA, Brand Ongefilterd, Brand Oud Bruin.