Kastanjechampignons met quinoa, groenten en Duits & Lauret KIEM

Type bier: Licht blond (Lentebock)

Ingredi├źnten voor vier personen:

  • 125 gram kastanjechampignons, zonder steeltjes, uitgehold
  • 75 tot 100 gram quinoa, bio kwaliteit
  • 1 kleine bleekselderijstengel, zonder draadjes, in piepkleine blokjes
  • 4 eetlepels winterwortel, geschraapt, in piepkleine blokjes
  • 4 eetlepels (gele) paprika, zonder zaadlijst, in piepkleine blokjes
  • 1 teentje verse knoflook, geschild en in kleine stukjes
  • 1 mespunt komijnpoeder
  • 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 8 eetlepels gevogelte- of groentenbouillon
  • peper uit de molen en zout n aar smaak

Bereidingswijze:

De quinoa volgens de gebruiksaanwijzing gedurende ongeveer 10 minuten gaar koken. Laten afkoelen en wat olie erdoor roeren. De uitgeholde kastanjechampignons in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen. De olie in een wok verhitten en de blokjes bleekselderij, winterwortel, sjalot en (gele) paprika roerbakken. Tegen het einde van het roerbakken de komijnpoeder, de stukjes knoflook, quinoa en bouillon erdoor roeren en nog heel kort verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout. Dit mengsel over de afgekoelde uitgeholde kastanjechampignons verdelen. Als aperitiefhapje serveren. Een licht gekoeld glas Duits & Lauret KIEM erbij serveren. Dit blonde bier van 6,5 vol% met een subtiele frisheid, aangename licht bittere afdronk en lichte houttoets combineert goed met de aardse smaak van de kastanjechampignons, de nootachtige smaak van de quinoa en de frisse smaak van vooral de bleekselderij.

Fortbrouwerij Duits & Lauret   Fort Everdingen Noodweg 2 4121 KK Everdingen

www.duitslauret.com

Assortiment van deze brouwerij: onder andere Duits & Lauret Blond, Duits & Lauret Extra Blond , Duits & Lauret KIEM, Duits & Lauret Dubbelbock, Duits & Lauret Stout, Duits & Lauret Winterstout, Duits & Lauret Biere de Garde Brune.

Voor verkooppunten en verkrijgbaarheid in caf├ęs en restaurants, zie: www.duitslauret.com