Gegrilde aubergine en gegrilde rode biet en Duits & Lauret Dubbelbock

Type bier: Bockbier (type Dubbelbock)

Ingredi├źnten voor vier personen:

  • 1 grote aubergine, geschild
  • 2 theelepels licht gerookte rode paprikapoeder, bijvoorbeeld van La Chinata
  • 2 rode bieten, gekookt
  • 50 tot 75 gram licht gerookte amandelen
  • 4 tot 5 eetlepels knolselderij, geschild en in piepkleine blokjes
  • 2 tot 3 eetlepels roomkaas , uit de koelkast
  • 3 theelepels fijngehakte verse bieslook
  • 5 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • licht geroosterde sneden volkorenbrood
  • peper uit de molen en zout naar smaak

 

Bereidingswijze:

De blokjes knolselderij in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen. Iets laten afkoelen, met de roomkaas en de fijngehakte bieslook mengen en gedurende 30 minuten in de koelkast plaatsen om iets op te stijven. De geschilde aubergine met een dunschiller in repen snijden. In een mengkom of schaal gedurende 30 minuten leggen en met 3 eetlepels olie bestrijken. Af en toe omkeren. De rode bieten in niet te dunne plakjes snijden. In een mengkom of schaal gedurende 15 tot 20 minuten leggen en met 2 eetlepels olie bestrijken. De repen aubergine op een grillpan kort om en om lichtbruin roosteren. Iets laten afkoelen en met de licht gerookte rode paprikapoeder en weinig zout bestrooien. De plakjes rode biet op een grillpan kort om en om roosteren en iets laten afkoelen. De repen aubergine oprollen en over bordjes verdelen. Met licht gerookte rode paprikapoeder bestrooien.De plakjes rode biet op dezelfde borden plaatsen en de roomkaas met knolselderij erover verdelen. Bestrooien met verkruimelde licht gerookte amandelen. Naar smaak met licht geroosterd volkorenbrood serveren. Een licht gekoeld glas Duits & Lauret Dubbelbock erbij serveren. Gelet op de geroosterde en licht gerookte moutsoorten en de subtiele houttoets combineert dit bier goed met de licht gerookte smaak van de rode paprikapoeder en de licht gerookte amandelen.

Fortbrouwerij Duits & Lauret   Fort Everdingen Noodweg 2 4121 KK Everdingen

www.duitslauret.com

Assortiment van deze brouwerij: Duits & Lauret Blond, Duits & Lauret Extra Blond (lustrumbier), Duits & Lauret KIEM, Duits & Lauret Dubbelbock, Duits & Lauret Stout, Duits & Lauret Winterstout, Duits & Lauret Tevreden 2013 (MMXIII) en diverse jaargangen..

Duits & Lauret kaas is een rauwmelkse (biologisch-dynamische) kaas, waarbij overjarige Duits & Lauret Stout in de wrongel is verwerkt. Informatie www.lievegoed.nl/hondspol/

Voor verkooppunten en verkrijgbaarheid in caf├ęs en restaurants, zie: www.duitslauret.com