Scholfilet met bleekselderij, kappertjes, ansjovis en Brand Saison

Type bier: Saison

Ingrediënten voor vier personen:

  • 400 gram verse scholfilet, in reepjes
  • 6 eetlepels piepkleine blokjes bleekselderij
  • 2 eetlepels kleine kappertjes
  • 3 ansjovisfilets, in kleine stukjes
  • 2 theelepels vers citroensap
  • 4 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt
  • 2 eetlepels bloem
  • zonnebloemolie, om te frituren
  • peper uit de molen en zout naar smaak

 

Bereidingswijze:

De reepjes scholfilet met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. In een mengkom de mayonaise met de piepkleine blokjes bleekselderij, kappertjes, ansjovisfilets en het citroensap mengen. De mengkom 1 uur in de koelkast plaatsen. De reepjes scholfilet gelijkmatig met bloem bestuiven. De zonnebloemolie in een wok of frituurpan verhitten en de reepjes lichtbruin frituren. Na het frituren laten op keukenpapier laten uitlekken. Warm of lauwwarm met het mengsel van de bleekselderij serveren. Een goed gekoeld glas Brand Saison erbij drinken. De frisse, fruitige smaak en de aangename lichtdroge afdronk van dit bier van 6,5 vol% combineren goed met de smaak van de gefrituurde reepjes schol, in combinatie met de frisse smaak van de bleekselderij en kappertjes en de zilte smaak van de ansjovis.

Brand Bierbrouwerij Brouwerijstraat 2 – 10 6321 AG Wijlre (Zuid-Limburg)

Voor rondleidingen en informatie: www.brand.nl

Assortiment van deze brouwerij: Brand Pilsener, Brand Up, Brand Weizen, Brand Lentebock, Brand Dubbelbock, Brand Imperator, Brand Sylvester, Brand Zwaar Blond, Brand IPA, Brand Saison, Brand Porter, Brand Ongefilterd, Brand Oud Bruin.