Bloemkool- preicrème met bacon en Tripel Lefort

Type bier: Blond (Tripel)

Ingrediënten voor vier personen:

• 200 gram bloemkoolroosjes
• 150 gram wit van de prei, dun gesneden
• 4 eetlepels gevogelte- of groenten fond
• 6 eetlepels crème fraîche
• 4 eetlepels belegen kaas, in kleine stukjes
• 6 plakjes bacon, in plakjes
• 2 eetlepels fijngeknipte verse bieslook
• peper uit de molen en zout naar smaak
 

Bereidingswijze:

De bloemkoolroosjes en preiringetjes in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.De bacon halveren en in een koekenpan zonder vet om en om (licht) krokant bakken. De gevogeltefond in een sauspannetje verwarmen en de crème fraîche en de belegen kaas erdoor roeren. Goed roeren tot een egale saus is ontstaan. De bloemkoolroosjes en preiringetjes en saus over een vuurvaste schaal verdelen. Kort onder de grill van de oven plaatsen tot de bovenkant egaal lichtbruin is geworden. Over voorverwarmde bordjes verdelen en met de krokante bacon en bieslook garneren. Een licht gekoeld glas Tripel Lefort erbij drinken. Dit fruitige, verfrissende goudblonde bier met een volle smaak en een lichte citrus toets combineert goed met de smaak van de krokant gebakken bacon in combinatie met de romige smaak van de bloemkoolroosjes en prei.

Brouwerij Omer Vander Ghinste (voorheen Brouwerij Bockor), Kwabrugstraat 5, B 8510 Bellegem, België. www.bockor.be

Bieren uit het assortiment: Omer Traditional Blond, Bellegems witbier, Tripel LeFort, Bockor, BLAUW, Cuvée des Jacobins, Gueuze Jacobins, Kriek Jacobins, Kriek Max, Passion Max, Rosé Max, VanderGhinste Oud Bruin. Diverse geschenkverpakkingen.