Heilbotfilet met radijs- komkommersalade en Westmalle Trappist Tripel

 

Type bier: Blond, zwaar (Trappist tripel)

Ingrediënten voor vier personen:

• 250 gram licht gerookte heilbotfilet, in plakjes
• 8 radijsjes, in dunne plakjes
• 2 gekookte aardappelen, in kleine blokjes
• 8 eetlepels komkommerblokjes, zonder schil en zaadlijst
• 2 eetlepels verse fijngeknipte bieslook
• 4 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt
• peper uit de molen en zout naar smaak
 

Bereidingswijze:

In een mengkom de plakjes radijs, blokjes aardappel, blokjes komkommer en bieslook met de mayonaise mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Naar smaak extra mayonaise gebruiken. Over bordjes verdelen en met de plakjes heilbotfilet garneren. Warme toast of reepjes licht geroosterde ciabatta erbij serveren. Een licht gekoeld proefglas (15 cl) of glas Westmalle Trappist Tripel erbij serveren. De fruitige en volmondige smaak van Westmalle Trappist Tripel combineert goed met de licht gerookte smaak van de heilbotfilet en de licht pittige smaak van de radijs in combinatie met de frisse smaak van de komkommer en bieslook.

Trappistenbrouwerij Westmalle, Antwerpsesteenweg 496, 2390 Westmalle, Belgie

www.trappistwestmalle.be

Bieren uit het assortiment van deze brouwerij: Westmalle Trappist Dubbel, Westmalle Trapist Tripel