Varkenshaas met appel, abrikoos, rozemarijn en Brand Lentebock

Type bier: Lentebock

Ingrediënten voor vier personen:

• 400 gram varkenshaas, bio- of scharrelkwaliteit
• 1 kleine zoetzure appel, geschild, zonder klokhuis, in blokjes
• 4 gedroogde abrikozen
• 2 kleine sjalotjes, geschild, in stukjes
• 1 theelepel verse rozemarijndraadjes, fijngehakt
• 1 dl Brand Lentebock, flesje van 30 cl
• 2 dl gevogeltebouillon
• 5 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
• peper uit de molen en zout naar smaak

 

Bereidingswijze:

De varkenshaas in gelijkmatige plakken snijden, met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De gedroogde abrikozen in flinterdunne stukjes snijden en 1 tot 2 uur in de Brand Lentebock wellen. Twee eetlepels olie in een braadpan verhitten en de stukjes sjalot kort roerbakken. De gewelde stukjes abrikoos, het restant van het bier en de bouillon erbij doen. Hittebron op de laagste stand zetten en 20 minuten laten pruttelen. Naar smaak extra bouillon gebruiken. Vijf minuten voor het einde van de stooftijd de blokjes appel en de fijngehakte rozemarijndraadjes erdoor roeren en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout. Drie eetlepels olie in de wok of koekenpan verhitten en de plakken varkenshaas roerbakken. Af en toe omkeren. De plakken varkenshaas met de saus over voorverwarmde borden verdelen. Een goed gekoeld glas Brand Lentebock van 6,5 vol% erbij serveren. De frisse en fruitige smaak van Brand Lentebock combineert goed met de zachte smaak van het vlees, de licht zoete smaak van de saus en de subtiele toets van de rozemarijn.

Brand Bierbrouwerij Brouwerijstraat 2 – 10 6321 AG Wijlre (Zuid-Limburg)

Voor rondleidingen en informatie: www.brand.nl

Assortiment van deze brouwerij: Brand Pilsener, Brand Up, Brand Weizen, Brand Lentebock, Brand Dubbelbock, Brand Imperator, Brand Sylvester, Brand Zwaar Blond, Brand IPA, Brand Saison, Brand Porter, Brand Oud Bruin.