Gegrilde knolselderij met krokante ham, gele erwtenpuree en Westmalle Trappist Tripel

Type bier: Blond, zwaar (Trappist tripel)

Ingrediënten voor vier personen:

• 1 kleine knolselderij, geschild en in plakken van 1 cm dikte
150 gram licht gerookte ham, in plakjes
150 gram gele erwten
2 tot 3 theelepels ras el hanout of milde kerriepoeder
4 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
peper uit de molen en zout naar smaak

 

Bereidingswijze:

De gele erwten in ruim water gedurende 1,5 uur gaar koken. Na het koken afgieten, ras el hanout erdoor roeren en met de staafmixer pureren. Op smaak brengen met peper en zout. Ras el hanout is een Noord-Afrikaanse specerijenmelange en verkrijgbaar in mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten. Met een speciaal vormpje rondjes uit de plakken knolselderij steken. De rondjes in een schaal leggen en de olie erover verdelen. In een grillpan om en om kort roosteren. De plakjes ham halveren en in een koekenpan zonder vet licht krokant bakken. Af en toe omkeren. Deze plakjes over de rondjes knolselderij verdelen en met de gele erwtenpuree garneren. Een licht gekoeld proefglaasje (10 of 15 cl) of glas Westmalle Trappist Tripel erbij serveren. De fruitige smaak van dit blonde bier combineert goed met de licht kruidige smaak van de gele erwtenpuree in combinatie met de licht geroosterde knolselderij en de smaak van de licht krokante gerookte ham.

Trappistenbrouwerij Westmalle, Antwerpsesteenweg 496, 2390 Westmalle, Belgie

www.trappistwestmalle.be

Bieren uit het assortiment van deze brouwerij: Westmalle Trappist Dubbel, Westmalle Trapist Tripel