Roerei met asperges en Parmezaanse kaas en KIEM

Duits Lauret KIEM 380Type bier: Mei- of lentebock

Ingrediënten voor vier personen:

• 4 grote eieren, bio kwaliteit
• 4 eetlepels (koffie)room
• 200 gram witte of groene asperges (afhankelijk van de beschikbaarheid)
• 2 eetlepels roomboter
• 4 eetlepels beetgaar gekookte preiringetjes
• 2 eetlepels zonnebloemolie
• 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas of pittig of extra belegen kaas
• gemengde sla, met onder meer botersla en rucola
• olijfolie, extra vierge
• peper uit de molen en zout naar smaak

 

Bereidingswijze:

Witte of groene asperges gebruiken, gelet op de beschikbaarheid en het seizoen. De harde onderkant van de asperges afsnijden. De witte asperges schillen en in stukjes snijden. Enkele aspergepunten voor de garnering bewaren. De groene asperges hoeven niet geschild te worden en ook enkele groene aspergepunten bewaren. In een mengkom de eieren goed klutsen met de (koffie)room. Een mengsel van roomboter en zonnebloemolie in een koekenpan met antiaanbaklaag verwarmen. De stukjes asperge kort om en om bakken en het eimengsel en de beetgaar gekookte preiringetjes al roerende toevoegen. Goed blijven roeren tot een smeuïg geheel is ontstaan. Eventueel met de deksel op de pan nog zeer kort garen. Op smaak brengen met peper en zout. In gelijkmatige stukken verdelen, op blaadjes sla besprenkeld met olijfolie leggen en met aspergepunten en geraspte kaas garneren. Eventueel met een speciaal vormpje rondjes uit het roerei steken. Een goed gekoeld glas KIEM erbij serveren. Dit verfrissende bier van 6,5 vol%, met een aangename hopgeur en milde afdronk komt goed tot z’n recht met de zachte smaak van de asperges in combinatie met de pittige smaak van de kaas.

Speciaalbierbrouwerij Duits & Lauret, Schoolstraat 77, 3451 AC Vleuten

www.duitslauret.com

Assortiment van deze brouwerij: Duits & Lauret Blond, Duits & Lauret KIEM, Duits & Lauret Extra Blond, Duits & Lauret Dubbelbock, Duits & Lauret Stout, Duits & Lauret Winterstout, Duits & Lauret Tevreden 2015 (gelegenheidsbier).

Voor verkooppunten en verkrijgbaarheid in cafés en restaurants, zie: www.duitslauret.com