Rode bietjes met spekjes, roomkaas en Duits en Lauret Blond

Ingrediënten voor 4 personen:

• 400 gram gekookte rode bietjes
• 100 gram ontbijtspek, aan een stuk
• 2 sjalotjes
• 2 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
• 2 eetlepels roomkaas
• 8 eetlepels Duits en Lauret Blond
• 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
• peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Het ontbijtspek in piepkleine blokjes snijden. Olie in een koekenpan verhitten en de blokjes ontbijtspek licht krokant bakken. Stukjes sjalot toevoegen en kort meebakken. Het bier erdoor roeren, kort op de hoogste stand van de hittebron verwarmen en in de pan laten afkoelen. In blokjes gesneden rode bietjes en roomkaas erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. Met fijngeknipte bieslook garneren. Een goed gekoeld glas Duits en Lauret Blond erbij serveren.

Speciaalbierbrouwerij Duits & Lauret, Schoolstraat 77, 3451 AC Vleuten

www.duitslauret.com

Assortiment van deze brouwerij: Duits & Lauret Stout, Duits & Lauret Blond, Duits & Lauret Dubbelbock, Duits & Lauret Tevreden