Ingrediënten voor 4 personen:
Bereidingswijze:
Gave blaadjes van de spitskool afsnijden en met een snufje zout beetgaar koken. Afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Olie in een braadpan verhitten en het rundergehakt aanbraden. Met een vork uit elkaar halen en de stukjes sjalot, tomatenpuree en bouillon toevoegen. Hittebron op de laagste stand zetten en gedurende 30 minuten stoven. Naar smaak extra bouillon gebruiken. Af en toe omscheppen. Het stoofvocht iets inkoken en 5 minuten voor het einde van de stooftijd het bier erdoor roeren. Op een iets hogere hittebron verwarmen, de piepkleine blokjes knoflooksalami erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. Dit mengsel over de afgekoelde koolblaadjes verdelen, oprollen en eventueel met een houten prikkertje vastzetten. De koolrolletjes over een ovenschaal verdelen en kort in een voorverwarmde oven plaatsen. Zo warm mogelijk serveren, vergezeld van stokbrood of ciabatta en een licht gekoeld glas Duits & Lauret Dubbelbock.
Speciaalbierbrouwerij Duits & Lauret, Schoolstraat 77, 3451 AC Vleuten
Assortiment van deze brouwerij: Duits & Lauret Stout, Duits & Lauret Blond, Duits & Lauret Dubbelbock, Tevreden