Pasta met gemengde champignons, broccoliroosjes, pompoen en Kiem

Ingrediënten voor 4 personen:
• 150 gram gemengde champignons o.a. kastanjechampignons, shiitake, oesterzwammen
• 150 gram broccoliroosjes
• 175 gram flespompoen
• 2 kleine sjalotjes
• 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
• 6 eetlepels groentenbouillon
• 6 tot 8 eetlepels Kiem
• 175 gram pasta, bijvoorbeeld tagliatelle, farfalle
• 4 eetlepels Parmezaanse kaas of Grana Padano
• peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

De pasta met een snufje zout beetgaar koken, afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. De sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Flespompoen schillen, zaadjes verwijderen en in blokjes of reepjes snijden. Broccoliroosjes en flespompoen beetgaar koken of stomen en laten afkoelen. De harde onderkant van de champignons afsnijden, met een borsteltje of keukenpapier schoonvegen en in stukjes snijden. Olie in een wok verhitten en de gemengde champignons en stukjes sjalot roerbakken. Groentenbouillon en het bier toevoegen en 2 tot 3 minuten goed verwarmen. Vervolgens de beetgare broccoliroosjes en flespompoen erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. De uitgelekte pasta door het groentenmengsel roeren. Over voorverwarmde borden verdelen en met Parmezaanse kaas of Grana Padano bestrooien. Een goed gekoeld glas Kiem erbij serveren.

Speciaalbierbrouwerij Duits & Lauret, Schoolstraat 77, 3451 AC Vleuten

www.duitslauret.com

Assortiment van deze brouwerij: Duits & Lauret Kiem, Duits & Lauret Stout, Duits & Lauret Blond, Duits & Lauret Dubbelbock, Duits & Lauret Winterstout, Duits & Lauret Tevreden

KIEM is vanaf begin april in de vestigingen van MITRA verkrijgbaar (www.mitra.nl).