Gemengde champignons met geroosterd brood en Duits & Lauret Dubbelbock

Ingrediënten voor vier personen:

• 400 gram gemengde champignons, o.a. shi itake, kastanjechampignons
• 2 kleine sjalotjes
• 3 theelepels hoisinsaus
• 6 eetlepels Duits & Lauret Dubbelbock, flesje van 30 cl
• 1 eetlepel fijngeknipte bladpeterselie
• 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
• 4 eetlepels groentenfond
• sneden geroosterd stokbrood of Turks brood of volkorenbrood
• peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. De harde onderkant van de champignons afsnijden, met een borsteltje of doekje schoon vegen en in stukjes snijden. De olie in een wok verwarmen en de champignons en stukjes sjalot roerbakken. Groentenfond toevoegen en op de laagste hittebron 5 minuten stoven. Na de stooftijd het stoofvocht iets inkoken en het bier de hoisinsaus erdoor roeren. Nog kort goed verwarmen. Zo warm mogelijk serveren met licht geroosterd stokbrood, of Turks broodof volkorenbrood. Met fijngeknipte bladpeterselie garneren. Een licht gekoeld glas Duits & Lauret Dubbelbock erbij serveren.

Speciaalbierbrouwerij Duits & Lauret, Schoolstraat 77, 3451 AC Vleuten, www.duitslauret.com

Assortiment van deze brouwerij: Duits & Lauret Blond, Duits & Lauret KIEM, Duits & Lauret Dubbelbock, Duits & Lauret Stout, Duits & Lauret Winterstout

Voor verkooppunten en verkrijgbaarheid in cafés en restaurants, zie: www.duitslauret.com