Bleekselderij met walnotenpesto en KIEM

Type bier: Lentebock

Ingrediënten voor vier personen:

 • 3 bleekselderijstengels, zonder draadjes, in stukken van 3 tot 5 cm
• 6 eetlepels walnoten, verkruimeld
• 2 teentjes knoflook, uit de knijper
• 4 eetlepels olijfolie, extra vierge
• 5 eetlepels verse basilicumblaadjes, in kleine stukjes gescheurd
• 4 eetlepels grof geraspte Parmezaanse kaas
• peper uit de molen en zout naar smaak
 

Bereidingswijze:

 De stukken bleekselderij in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen. De verkruimelde walnoten, geperste knoflook, olijfolie en basilicum in een vijzel doen en zo fijn mogelijk stampen. Naar smaak extra olijfolie gebruiken en de Parmezaanse kaas erdoor roeren. Alle ingrediënten kunnen ook in een keukenmachine worden gepureerd. Op smaak brengen met peper en zout en met de stukken bleekselderij serveren. Een goed gekoeld glas KIEM van 6,5vol% erbij serveren. De aangename frisheid van dit bier en de subtiele houttoets passen goed bij de subtiele aardse smaak van de walnoten in combinatie met de frisse smaak van de basilicumblaadjes en de pittige smaak van de kaas.

Fortbrouwerij Duits & Lauret, Noodweg 2, 4121 KK Fort Everdingen.  www.duitslauret.com

Assortiment van deze brouwerij: Duits & Lauret Blond, Duits & Lauret Extra Blond (lustrumbier), Duits & Lauret KIEM, Duits & Lauret Dubbelbock, Duits & Lauret Stout, Duits & Lauret Winterstout, Duits & Lauret Tevreden, diverse jaargangen.

Rondleiding en bezoek aan het proeflokaal zijn mogelijk. Voor informatie over openingstijden www.duitslauret.com

Voor verkooppunten en verkrijgbaarheid in cafés en restaurants, zie: www.duitslauret.com