Slarolletjes met gerookte forelfilet, mierikswortel en Gouden Carolus Tripel

Type bier: Blond, zwaar (tripel)

Ingrediënten voor vier personen:

• 400 gram licht gerookte forelfilet
• 3 tot 4 theelepels geraspte mierikswortel, uit pot
• 3 eetlepels zoetzure appel, geschild en in zeer kleine blokjes
• 3 eetlepels mayonaise, liefst zelfgemaakt
• 1 krop Romeinse sla, botersla of ijsbergsla
• sprietjes bieslook
• warme toast
• peper uit de molen en zout naar smaak

 

Bereidingswijze:

Eventuele graatjes met een pincet uit de forelfilet verwijderen en in kleine stukjes snijden. In een mengkom de stukjes forelfilet met de geraspte mierikswortel, zoetzure appel en mayonaise mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Een uur in de koelkast plaatsen. De gave blaadjes van de sla kiezen en het forelmengsel erover verdelen. Oprollen, halveren en met een prikkertje vastzetten. Met sprietjes bieslook garneren en met warme toast serveren, vergezeld van een licht gekoeld glas Gouden Carolus Tripel. Dit goudblonde bier van 9 vol% met een volmondige, verfrissende smaak en een licht kruidige toets, combineert goed met de licht gerookte smaak van de forelfilet, het pittige van de mierikswortel en de zoetzure smaak van de appel.

 

Brouwerij Het Anker   Guido Gezellelaan 49 4800 Mechelen België

www.hetanker.be

Assortiment van deze brouwerij: Gouden Carolus Classic, Gouden Carolus Tripel, Gouden Carolus Ambrio, Gouden Carolus Hopsinjoor, Gouden Carolus Cuvée van de Keizer (Blauw en Rood), Gouden Carolus Indulgence, Gouden Carolus Christmas, Lucifer, Boscoli, Maneblusser, Maneblusser Lente.

Stokerij De Molenberg, onderdeel van Brouwerij Het Anker, met Gouden Carolus Single Malt.

Bezoek aan de brouwerij en de stokerij. Informatie en reservering: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.