Champignon- preisoep met Leffe Blond

Ingrediënten voor 4 personen:

• 250 gram champignons
• 250 gram wit van de prei.
• twee eetlepels roomboter
• twee eetlepels zonnebloemolie
• 0,8 l kippenbouillon
• 1 dl slagroom
• 1,5 dl Leffe Blond (flesje van 30 cl)
• twee eetlepels fijngesneden bladselderij
• peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

De champignons schoon borstelen en in plakjes snijden. Het wit van de prei in dunne ringetjes snijden, goed wassen en laten uitleken. Een mensel van twee eetlepels boter en olie verhitten in een soeppan en hierin de fijngesneden champignons en ringetjes prei zo kort mogelijk om en om bakken, tot de prei wat glazig is geworden. Hittebron verlagen en de bouillon eraan toevoegen. Vijftien minuten laten pruttelen. Vervolgens het bier erbij doen en nog vijf à tien minuten verwarmen. Tenslotte de slagroom erdoor roeren, fijngesneden bladselderij erbij doen en op smaak brengen met peper en zout. In voorverwarmde soepborden of soepkommen serveren. Geef hierbij stokbrood of ciabattabrood en drink een goed gekoeld glas Leffe Blond.

AB/INBEV, Ceresstraat 1, 4811 CA Breda


www.inbev.nl


Bieren uit het assortiment van deze brouwerij: o.a. Hoegaarden witbier, Hoegaarden Grand Cru, Verboden Vrucht, Hertog Jan bieren, Dommelsch bieren, Leffe Dubbel, Leffe Blond, Leffe Tripel, Leffe Radieuse, Hougaerdse Das, Het Elfde Gebod, Oranjeboom bieren, Belle-Vue bieren, Stella Artois, Jupiler, Beck’s , Brahma.

Klik hier voor meer informatie over het Inbev assortiment