Flensjes met dadelpuree, walnoten en Zundert 10

Ingrediënten voor vier personen:
• 8 eetlepels bloem
• 2 middelgrote eieren
• 50 tot 60 cl halfvolle melk
• 6 tot 8 ontpitte, kleine dadels, in stukjes
• 15 cl Zundert 10, kamertemperatuur
• 6 eetlepels walnoten, in stukjes of verkruimeld
• 2 eetlepels sinaasappelmarmelade
• zonnebloemolie

Bereidingswijze:
De dadels in stukjes snijden en 1 tot 2 uur in het bier wellen. Na het wellen met de staafmixer pureren en de sinaasappelmarmelade erdoor roeren. In een mengkom een zo glad mogelijk beslag maken van bloem, ei en melk. Dunne flensjes van het beslag in de zonnebloemolie bakken, af en toe omkeren en iets laten afkoelen. De dadelpuree gelijkmatig over de flensjes verdelen, oprollen en in plakjes snijden. Met stukjes walnoot garneren. Een licht gekoeld proefglaasje (15 cl) of glas Zundert 10 erbij serveren. Dit volmondige, verwarmende donkere bier van 10 vol% met aroma’s van gedroogde zuidvruchten en chocola, past goed bij het zoetje van de dadelpuree in combinatie met de sinaasappelmarmelade en de aardse smaak van de walnoten.