Dadeltaart van amandelen met Westmalle Trappist Dubbel

Ingrediënten voor 4 personen:

• 250 gram ontpitte dadels
• 250 gram cakemeel
• 1 theelepel bakpoeder
• 100 gram roomboter, voor de taart
• 20 gram roomboter, om in te vetten
• 75 gram rietsuiker
• 2 kleine eieren
• 1 theelepel kaneelpoeder
• 75 gram amandelsnipprs
• 2 dl Westmalle Trappist Dubbel

Bereidingswijze:

De oven op 180 graden Celsius voorverwarmen. De ontpitte dadels in stukjes snijden en gedurende 2 tot 3 uur in een mengkom in het bier wellen. Na het wellen de stukjes dadel samen met de suiker, de boter en eieren goed mengen en 5 minuten laten rusten. Vervolgens cakemeel, bakpoeder en kaneelpoeder erdoor roeren en het mengsel kort laten rusten. Een taartvorm met boter besmeren en het mengsel erover verdelen. Gedurende 45 minuten in het midden van de oven plaatsen. Uit de oven halen en het restant van het bier of wat extra bier erover verdelen. Af laten koelen en met amandelsnippers garneren, die vooraf kort in een koekenpan zonder vet zijn verwarmd.

Naar smaak serveren met een proefglaasje (10 of 15 cl) of een glas Westmalle Trappist Dubbel (keldertemperatuur).  

Trappistenbrouwerij Westmalle, Antwerpsesteenweg 496, 2390 Westmalle, Belgie

www.trappistwestmalle.be

Bieren uit het assortiment van deze brouwerij: Westmalle Trappist Dubbel, Westmalle Trappist Tripel