Rozijnen- chocoladecake met hazelnoten en Tevreden 2013

Ingrediënten voor vier personen:

• 75 gram rozijnen
• 175 gram pure chocolade, in stukjes
• 75 gram ontvelde hazelnoten, gehakt
• 4 eieren
• 75 gram lichtbruine basterdsuiker
• 200 gram zelfrijzend bakmeel
• 150 gram zachte roomboter
• 2 eetlepels roomboter om in te vetten
• 1 theelepel fijn geraspte sinaasappelschil
• 6 eetlepels mascarpone of cr`me fraîche
• 1 dl Tevreden 2013 (MMXIII)

Bereidingswijze:

De rozijnen gedurende 1 tot 2 uur in het bier wellen. De oven op 180 graden Celsius voorverwarmen. Een rechthoekige taartvorm van 25 x 15 cm invetten. In een mengkom de zachte roomboter en suiker tot een luchtige massa roeren. De eieren een voor een door deze massa roeren. Vervolgens de gewelde rozijnen, het restant van het bier, de stukjes chocolade, gehakte ontvelde hazelnoten en de fijn geraspte sinaasappelschil erdoor roeren. Het gezeefde bakmeel erdoor roeren en over de ingevette vorm verdelen. Een inkeping in het midden met de achterkant van een lepel maken. De ovenstand op 160 graden Celsius zetten en de vorm in het midden van de oven plaatsen. In ongeveer 50 tot 60 minuten bakken. Eventueel met aluminiumfolie afdekken. De cake is gaar als een houten prikker er schoon uitkomt. Naar smaak 3 eetlepels van het bier over de cake verdelen als deze uit de oven komt. Af laten koelen, in plakjes snijden en naar smaak met mascarpone of crème fraîche serveren. Een licht gekoeld proefglas (15 cl) of glas Tevreden 2013 erbij drinken.

Speciaalbierbrouwerij Duits & Lauret, Schoolstraat 77, 3451 AC Vleuten

www.duitslauret.com

Assortiment van deze brouwerij: Duits & Lauret Blond, Duits & Lauret KIEM, Duits & Lauret Dubbelbock, Duits & Lauret Stout, Duits & Lauret Winterstout, Tevreden 2013 (MMXIII)

De opbrengst van Tevreden 2013 (MMXIII) gaat naar KNGF Geleidenhondenfonds. Dit bier zal in de vestigingen van MITRA in Nederland verkrijgbaar zijn (www.mitra.nl)

Voor verkooppunten en verkrijgbaarheid in cafés en restaurants, zie: www.duitslauret.com