Heekfilet met knoflook- en amandelsaus en Hautum Vast

Ingrediënten voor vier personen:

• 4 heekfilets (merluza), elk 125 gram of kabeljauwfilet
• 4 teentjes knoflook
• 2 sjalotjes
• 1 dl vis- of gevogeltebouillon
• 4 eetlepels ontvelde, geschaafde amandelen
• 6 eetlepels slagroom of koksroom
• 6 eetlepels Hautum Vast
• 5 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
• 1 eetlepel vers citroensap
• 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
• peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Heekfilets 30 minuten in 4 eetlepels olie en citroensap marineren en af en toe omkeren. Knoflook en sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Een eetlepel olie in een koekenpan of wok verhitten en de stukjes sjalot kort roerbakken. Hittebron op de laagste stand zetten, bouillon toevoegen en 15 minuten stoven. Stukjes knoflook, geschaafde amandelen en het bier toevoegen, 3 minuten goed verwarmen en iets laten inkoken. Met een staafmixer pureren, zeven en terugdoen in de koekenpan of wok. Op een lage hittebron de ongeklopte slagroom of koksroom al roerende toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Heekfilets deppen en op een grillpan of op de barbecue aan beide kanten grillen. Met de warme knoflook- en amandelsaus serveren, vergezeld van aardappelpuree met een vleugje olijfolie en met bieslook garneren. Een goed gekoeld glas Hautum Vast van Kevin van Hautum i.s.m. de Christoffelbrouwerij erbij drinken.