Nieuws

maart 2017

Duitse Bierdagen in Proeflokaal In de Wildeman, Kolksteeg 3 in Amsterdam op 24, 25 en 26 maart. Diverse Duitse bieren van het vat en typisch Duitse gerechten. Informatie en reservering voor de Duitse maaltijd: www.indewildeman.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Bier Grand Cru no.8, met aandacht voor onder meer Kaviaar en bier, twee recepten van Biercuisine waaronder St.Jakobsmosselen met courgette en shiitake, proeverij van quadrupels, Sigaren en bier. Verder Belgisch bier als referentie voor veel Amerikaanse brouwers, Belgisch bier en de werelderfgoedlijst van Unesco en De Verboden Vrucht. Informatie Facebookpagina Bier Grand Cru.

 

 

 

 

 

 

PINT Magazine no. 218, met aandacht voor onder meer Trappistenbrouwerij Westmalle, proeverij van Black IPA’s, mouterij The Swaen in Kloosterzande, terug- en vooruitblikken op bierfestivals. Verder portretten van brouwerijen en het periodieke overzicht van festivals en andere bierevenementen. Bob Molenbroek presenteert weer een gerecht vergezeld van bier in de rubriek ‘Bier in de pan’. Informatie www.pint.nl

 

 

 

 

 

 

Dutch Beer Challenge wordt voor de 3e keer op 22 maart in Rotterdam georganiseerd. De bieren van grote en kleine Nederlandse brouwerijen worden in diverse biercategorieën door een deskundige jury beoordeeld. De inschrijving van bieren is mogelijk tot uiterlijk 16 maart. Informatie over deelname, inschrijving en prijsuitreiking www.dutchbeerchallenge.nl

Bonte Koe Tap 100 wordt op 18 en 19 maart georganiseerd door Café De Bonte Koe in Purmerend. Met 100 bieren van de tap. Informatie www.biercafedebontekoe.nl

 

 

 

Deltabier Festival wordt op 19 maart in Goes georganiseerd. Locatie Goederenloods, nabij het NS station van Goes. Vanaf 13.30 tot 20.00. Met deelname van kleine brouwerijen uit België en Nederland. Informatie www.deltabrouwers.nl

 

Poesiat & Kater, deze nieuwe Amsterdamse brouwerij in Amsterdam-Oost opent op 23 maart officieel haar deuren. Naast het bekende Van Vollenhoven Stout zal deze nieuwe brouwerij ook andere bieren brouwen. Naast de brouwerij is er een restaurant met kleine gerechten en een groot terras. Informatie Facebook pagina Poesiat & Kater en www.poesiatenkater.nl

 

 

 ABT Gazet van maart met informatie over de bieren van de maand maart van de tap en van de fles. Verder een recept met één van deze bieren en actuele informatie over de Nederlandse biercultuur

Lentebock- of Meibockfestivals, voor een overzicht van deze festivals www.pint.nl

 ABT Gazet van februari met het bier van de tap Van Vollenhoven Stout van 7,1 vol% en het bier van de fles Josefien, een Belgische tripel van 8,5 vol% van brouwerij Puuro. In de rubriek Bier & Spijs een recept van Beef Wellington met Porter en andere actuele informatie over bier en biercultuur. Informatie www.alliantie-van-biertapperijen.nl

Bierboutique is een nieuw trendy biercafé dat zich bevindt in de Witte de Withstraat in Rotterdam en in februari open zal gaan. Met een uitgebreide bierkaart. Informatie Facebook pagina Bierboutique Rotterdam.

 

 

 

 

 

 

 

Brugs Bierfestival op 4 en 5 februari in Brugge. Met ruim 80 brouwerijen en 400 bieren. Dit festival wordt voor de 10e keer georganiseerd. Informatie www.brugsbierfestival.be

 

 

 

 

 

 

 

 

Brouwen aan de Eem is een publicatie van Leen Alberts over de brouwgeschiedenis van Amersfoort en directe omgeving. De publicatie kost 42.-- Informatie www.verloren.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Bierrevolutie is de nieuwe publicatie van Edo Dijksterhuis over de spectaculaire groei van het aantal kleine brouwerijen in Nederland. Binnenkort staat een recensie in de rubriek Publicaties van deze site. De publicatie kost 24.99. Informatie www.terralannoo.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Dutch Beer Challenge, wordt op 22 maart voor de 3e keer in Rotterdam georganiseerd. Inschrijving van de bieren is mogelijk tot 16 maart a.s. Informatie www.dutchbeerchallenge.nl

 

 

 

 

 

 

Foeders is een nieuw biercafé van Yuri Hegge in Amsterdam met een uitgebreide kaart met bieren van de tap en op fles. Informatie Facebook pagina Foeders.

Into The Beer, een proeverij toegespitst op bieren van het type Stout, met begeleiding van biersommelier Dennis Kort op dinsdag 7 februari in de Drinkers Pub, Kerkstraat 11 in Eindhoven. Informatie Facebook pagina Into The Beer.

Winterbier proeverij op zondag 12 februari bij Eetcafé Den Hoek in Zundert. Aanvang 14.00 Informatie Facebook pagina Bier- en Eetcafé Den Hoek

Amstel Ongefilterd is een nieuwe ongefilterde pilsener van de Amstel brouwerij. Informatie www.amstel.nl

Gouden Carolus Cuvée van de Keizer, open brouwdag van dit unieke volmondige donkere bier op 24 februari bij de brouwerij aan de Guido Gezellelaan 49 in Mechelen. Aanvang 09.00. Informatie www.hetanker.be

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Artikelen en recepten van Biercuisine verschijnen regelmatig in de onderstaande media:

• ABT Gazet van de Alliantie van Biertapperijen (ABT)

• BAV Journaal

• Bier! Magazine

• Bierpassie Magazine

• DRINKS Slijtersvakblad

• Hap & Tap Horecamagazine voor Noord-Brabant en Zeeland

• PINT Nieuws

• Zytholoog