Salade met groene asperges, oesterzwammen, pastrami en Zeeuwsche Witte

Type bier: Witbier

Ingrediƫnten voor vier personen:

  • 8 groene asperges
  • 100 gram oesterzwammen
  • 6 plakjes pastrami (of mager pekelvlees)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie, om te bakken
  • 3 eetlepels zonnebloemolie, voor de dressing
  • 3 eetlepels vers sinaasappelsap
  • 1 eetlepel bloemenhoning
  • 75 gram gemengde sla, kant en klaar, met rucola en botersla
  • peper uit de molen en zout naar smaak

 

Bereidingswijze:

De harde onderkant van de groene asperges afsnijden. Halveren en in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen. De harde onderkant van de oesterzwammen verwijderen en met keukenpapier afvegen. Twee eetlepels zonnebloemolie in een wok of koekenpan verhitten, de oesterzwammen kort roerbakken en laten afkoelen. De plakjes pastrami (of mager pekelvlees) in reepjes snijden. In een mengkom de olie, het verse sinaasappelsap en de bloemenhoning met een staafmixer mengen. Naar smaak extra olie gebruiken. Op smaak brengen met peper en zout. De gemengde sla op borden rangschikken en de groene asperges, oesterzwammen, reepjes pastrami en de dressing erover verdelen. Met warme toast of reepjes ciabatta serveren. Een goed gekoeld glas Zeeuwsche Witte van 5 vol% erbij drinken. Dit verfrissende, fruitige bier komt goed tot zijn recht bij de zachte smaak van de asperges en oesterzwammen in combinatie met de licht kruidige smaak van de pastrami en de frisse smaak van de dressing.

Bierbrouwerij Vermeersen Absdaalseweg 2 4561 GG Hulst

Assortiment van deze brouwerij: o.a. Java Premium, Java Kriek, Lazarus, Zondebok, Grof Geschut, Vermeersen XX Dubbel, Vermeersen XXX Triple, In de Gloria, Kapitein Rooijbosch.