Paprika vissoep met Pronck Tripel

Type bier: Blond, zwaar (tripel)

Ingrediënten voor vier personen:

• 2 grote rode paprika’s
• 2 teentjes knoflook, geperst
• 1 blikje tomatenblokjes (400 gr)
• ½ liter visbouillon (of vissoep)
• 400 gr koolvis of kabeljauw (of een andere witvis)
• 1 citroen
• 8 takjes dille
• zakje knoflookcroutons (of zelfgemaakt)
• 4 eetlepels geraspte belegen kaas
• peper uit de molen en zout
 

Bereidingswijze:

Rooster de paprika’s onder de grill. Laat ze, als ze grotendeels zwart zijn, een half uur rusten in een afgesloten plastic zak. Ontvel en ontpit ze. Pureer de paprika met de tomatenblokjes met sap en de knoflook met de staafmixer.

Meng daarna met de visbouillon en het sap van 2 eetlepels citroen. Breng in een grote pan aan de kook met flink wat peper en zout.

Ontvel de witvis en besprenkel met citroensap. Voeg de witvis in reepjes van 2 cm breed toe aan de soep. Laat ong. 10 minuten op zacht vuur garen.

Serveer in een diep bord met croutons en geraspte kaas. Garneer met takjes dille. Drink hierbij een gekoeld glas Pronck Tripel.

 

 

Brouwerij Pronck, Ter Haarkade 1, 2321 AS Leiden
+ 31 (0)6 2244 3814
www.brouwerijpronck.nl

Bieren uit het assortiment van deze brouwerij: o.a. herfstbock, lentebock, dubbel, tripel, IPA en tarwebier.