Kalkoenspiesjes met pompoenpuree en spekjes en Westmalle Trappist Tripel

Ingrediënten voor 4 personen:

• 500 gram kalkoenfilet, liefst bio kwaliteit
• 2 eetlepels vers citroensap
• 1 teentje knoflook, uit de knijper
• 5 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
• 2 sjalotjes
• 100 gram ontbijtspek, aan een stuk
• 400 gram flespompoen (butternut)
• 1 dl gevogelte- of groentenbouillon
• 8 eetlepels Westmalle Trappist Tripel, flesje van 33 of 75 cl
• peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Kalkoenfilet in blokjes snijden. In een mengschaal 3 eetlepels olie, vers citroensap en knoflook uit de knijper mengen en de blokjes kalkoenfilet gedurende 2 tot 3 uur marineren. De blokjes af en toe omkeren. Flespompoen en sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Ontbijtspek in kleine blokjes snijden. Twee eetlepels olie in een braadpan of koekenpan verwarmen en de blokjes spek om en om en licht krokant bakken. Sjalotjes en stukjes pompoen erdoor roeren en kort bakken. Bouillon toevoegen en op de laagste hittebron gedurende 15 tot 20 minuten stoven. Vijf minuten voor het einde van de stooftijd het stoofvocht iets inkoken, het bier toevoegen en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout en met de staafmixer pureren. Naar smaak eventueel zeven. De blokjes kalkoenfilet met keukenpapier deppen en aan spiesjes rijgen. Onder de hete grill van de oven, op een grillpan of op de barbecue om en om grillen. Op smaak brengen met peper en zout. Kalkoenspiesjes met pompoenpuree over voorverwarmde borden verdelen, vergezeld van een goed gekoeld glas Westmalle Trappist Tripel (liefst keldertemperatuur).

Trappistenbrouwerij Westmalle, Antwerpsesteenweg 496, 2390 Westmalle, Belgie

www.trappistwestmalle.be

Bieren uit het assortiment van deze brouwerij: Westmalle Trappist Dubbel, Westmalle Trapist Tripel