Remco Faasse: Zeebaars/citrus/Noordt Weizen

Nu het zonnetje begint te schijnen drink ik het liefst een Weizen. Fris, door z’n citrus maar ook een kruidige smaak. Ik kies voor Brouwerij Noordt, natuurlijk omdat deze om de hoek zit, maar ook om dat ze hier heerlijke mooie pure bieren brouwen.

Daar moet natuurlijk een mooi zomers gerechtje bij!

Nu ben ik dol op rauwe vis dus kies ik een zeebaars tartaar, yuzu dressing en een limoen crème fraîche. Vet van de vis en crème fraîche en citrus-tonen uit de yuzu en limoen iets wat goed met het het biertje samen gaat. Een Noordtsingle biertje van Brouwerij Noordt past ook heel goed bij dit gerecht, ook dit biertje heeft mooie citrus tinten.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 gram zeebaarsfilet (schoon)
  • 1 eetlepel yuzu dressing
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 1 theelepel limoensap
  • 1 limoen
  • 1 citroen

- Zeebaarsfilet (schoon) in mooie kleine blokje snijden. (tip, leg de zeebaars kort in de vriezer zodat deze ligt bevroren is, dan snijdt hij een stuk makkelijker)

- De gesneden zeebaars aanmaken met yuzu dressing, peper, zout en olijfolie

- De aangemaakte zeebaars netjes op bord leggen, liefst in een steker/vorm

- De crème fraîche aanmaken met limoen sap en een heel dun laagje over de zeebaars smeren.

 - De citrusvruchten netjes uitsnijden (partjes) en deze garneren op de zeebaars

 - Om het gerecht een iets ziltere smaak te geven heb ik mijn versie af gegarneerd met salty fingers en oesterblad

- Verdere garnering naar eigen inzicht (ik heb een gamba, rivierkreeftstaartje, radijs en zoetzure komkommer gebruikt)

- Eet smakelijk

Remco

Pas op met vis en citrus, door de zuurgraad gaat de vis garen, gebruik nooit veel citrus en marineer altijd a la minute.

Info over:

Noordt Weizen:

http://www.brouwerijnoordt.nl/seven-hops/

Yuzu:

https://www.culy.nl/inspiratie/alles-over-yuzu/

cress:

https://benelux.koppertcress.com-