Yvonne van Houtum: BIERAMISU

BIERAMISUBIERAMISU - machtig lekker!

Mmm tiramisu! Ben jij ook een liefhebber van dit heerlijke Italiaans dessert? Probeer dan eens deze variant met bier, het beste van twee werelden. Bieramisu is eenvoudig te maken met maar een aantal ingrediënten en het perfecte toetje om een bourgondisch avondje mee af te sluiten.

Kies voor het maken van een bieramisu voor een stevige stout om de koekjes in te drenken. De gebrande koffie-tonen van bijvoorbeeld een Russian Imperial Stout zijn een aangename tegenhanger van de behoorlijk zoete lagen van dit nagerecht.

 

Ingrediënten voor 8 tot 10 stukken bieramisu
- 1 flesje stout, bij voorkeur een stevige zoals een Russian Imperial Stout
- 1 pak lange vingers
- 4 el cacaopoeder
- 9 el suiker
- 180 ml mascarpone
- 376 ml slagroom

 

Zo maak je het…
- Doe de mascarpone samen met de suiker in een kom en meng goed door elkaar.
- Klop in een andere kom de slagroom stijf en roer daarna de room voorzichtig door de mascarpone.
- Open het flesje bier en schenk in een ondiep bord zodat je de lange vingers één voor één in het bier kunt drenken.
- Maak met de helft van de lange vingers de bodem van de bieramisu, bijvoorbeeld in een vierkante ovenschaal.
- Schep de helft van het slagroom/mascarpone-mengsel op de bodem en strooi hierover wat cacaopoeder.
- Dip de laatste helft van de lange vingers weer in het bier en herhaal alle stappen nog eens.
- Dek de bieramisu af en laat minimaal nog een uur opstijven in de koelkast.

Smakelijk!