Polenta met feta en gemengde paddenstoelen met Jerommeke van Big Belly Brewing

Jerommeke flesIngrediënten voor vier personen:

  • 75 gr polenta (instant)
  • 50 gr feta (verkruimeld)
  • 250 gr gemengde paddenstoelen (in plakjes gesneden)
  • 2 teentjes knoflook (fijn gehakt)
  • 1 sjalotje (fijn gehakt)
  • 1 salieblad (gehakt)
  • olijfolie
  • 1 eetlepel shoyu (japanse sojasaus)
  • peper uit de molen en zout

Bereidingswijze:

Kook 500 ml water. Voeg de polenta al roerend toe. Hou de polenta 5 minuten net aan de kook. Voeg na 4 minuten peper, zout, een scheutje olijfolie, de gehakte salie en de verkruimelde feta toe. Roer goed door elkaar en schenk de polenta in een met koud water afgespoelde lage schaal. Laat afkoelen.

Fruit in een grote koekenpan de sjalotjes en knoflook even aan, en voeg dan de paddenstoelen toe. Bak goudbruin. Wanneer het de juiste gaarheid en kleur heeft, afblussen met een eetlepel shoyu. Hittebron uitzetten en goed roeren, zodat alle paddenstoelen wat meekrijgen.

Op de polenta wat druppels olijfolie sprenkelen en onder een hete grill zetten tot de polenta licht kleurt. Polentataartje in kwarten snijden en verdelen over 4 borden. De paddenstoelen over de polenta verdelen.

Drink er een koel glas Jerommeke van Big Belly Brewing bij. Deze volmondige saison van 6,7 vol% vormt een evenwichtige combinatie met de paddenstoelen met shoyu en de frisheid van de feta.

Big Belly Brewing Breda. Facebookpagina: https://www.facebook.com/bigbellybrewingnl/

Bieren uit het assortiment van deze brouwerij: o.a. Aethelstan, Mo Phi, Hoenir With A lot Of Pine, Smooth Louis

Koken met bier en bier als begeleidende drank

 

 

 

Biersommeliers en hun favoriete bier- en gerecht combinatie.

Een nieuwe rubriek op Biercuisine. Maandelijks zullen Nederlandse- en Belgische biersommeliers hun
favoriete bier- en gerecht combinatie, met inbegrip van een foto van het gerecht en een beknoptemotivering van de bierkeuze,
met de bezoekers van Biercuisine delen.
 

Elaine Olsthoorn is al jaren een zeer gewaardeerde medewerkster bij Proeflokaal In de Wildeman in Amsterdam. Op deskundige en vriendelijke wijze adviseert zij de gasten bij hun bierkeuze en het combineren van bier bij de diverse kleine gerechten in het sfeervolle proeflokaal en tijdens diverse bierfestivals. Samen met Jan Bekaa Lemmens is Elaine de stuwende kracht achter het jaarlijkse ‘Carnivale Brettanomyces Festival’ in Amsterdam. Haar aan te bevelen ambachtelijke chutneys , pickles en andere lekkernijen worden door velen geroemd om de authentieke smaken. Informatie www.wildechutney.nl en Wilde Chutney (Facebook).

 

 

NIEUW! Beers and Beans

Op gezette tijden zullen we aandacht besteden aan het combineren van bier met bepaalde ingrediënten. We starten met bier gecombineerd met bonen.

 

 

Klik op deze bieren en u vindt de laatste recepten:

Biercuisine is de site waar liefhebbers van koken en van bier naar hartelust informatie kunnen halen.
Zowel de grote als de kleine brouwerijen zijn met hun speciaalbieren vertegenwoordigd. Op de homepage
zijn altijd de laatste nieuwe recepten te vinden, maar ook interessante actualiteiten en biernieuws.
Alle recepten van de laatste jaren kunnen uit het archief worden opgehaald. Gezocht kan worden op
hoofd-, voor- en nagerechten.
 
   BRAND IPA 1 200

 

 
 WESTM-TRIP 200